Κατηγορίες

Κροκέτες πατάτας με σάλτσα γιαουρτιού

Κροκέτες πατάτας με σάλτσα γιαουρτιού
Τραγανές και τυρένιες πατατοκροκέτες. Ο συνδυασμός  με τη σάλτσα γιαουρτιού τις κάνει ακόμα πιο απολαυστικές. Προσφέρονται σαν μεζές για κρασί και μπύρα αλλά και σαν πρώτο πιάτο.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1 κιλό πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. τριμμένο άνηθο
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 φλιτζάνια καλαμποκέλαιο, για το τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά και βουρτσίζουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε με τη φλούδα, ώσπου να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε από τη φλούδα και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή με τη μηχανή του πουρέ.
2. Βάζουμε τον πουρέ για 2-3 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ώστε να στεγνώσει. Τον βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, τον άνηθο και τους κρόκους των αυγών. Πλάθουμε καλά όλα τα υλικά και σχηματίζουμε μπαλάκια από κροκέτες.
3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Βουτάμε μία-μία τις κροκέτες στη μαρέγκα, εν συνεχεία στην τριμμένη φρυγανιά και τις βάζουμε στο καυτό λάδι στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
4. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να δέσουν οι γεύσεις. Σερβίρουμε τις κροκέτες σε μία πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;