Κατηγορίες

Χοιρινό στο τηγάνι με σκόρδο και λαχανικά

Χοιρινό στο τηγάνι με σκόρδο και λαχανικά
Ένας λαχταριστός μεζές παντός καιρού και διαθέσεως, που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, για τη συνοδεία της μπύρας ή του κρασιού. Το σκόρδο, το καρότο και τα κρεμμύδια δίνουν μια ξεχωριστή γεύση στο χοιρινό.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1200 γρ. χοιρινό από σπάλα χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρασί λευκό
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
4 καρότα, κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
4 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα στα δύο
1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
1 κ.γ. θρούμπι τριμμένο
1 κ.γ. φυλλαράκια δενδρολίβανου
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
5-6 φύλλα βασιλικού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα σοτάρουμε καλά.
2. Βγάζουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά από το τηγάνι και προσθέτουμε (στο ίδιο λάδι) τα κυβάκια του χοιρινού και τα καρότα. Τα γυρίζουμε ώστε το χοιρινό να αρχίσει να ροδίζει. Τότε ρίχνουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θρούμπι, το δενδρολίβανο, την πάπρικα, αλατοπίπερο, 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει και να μείνει με το λάδι του.
3. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και την πιπεριά, γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;