Κατηγορίες

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα
Τραπέζι σε φίλους χωρίς κολοκυθοκεφτέδες δε γίνεται! Ένας αγαπημένος μεζές σε μια εκδοχή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. κολοκύθια τριμμένα
200 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 αυγό χτυπημένο
3-4 κ.σ. αλεύρι
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε τα κολοκύθια με το αλάτι σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 20-30 λεπτά. Ύστερα, τα μεταφέρουμε σε μια πετσέτα και στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά.
2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, το τυρί, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι και το αυγό και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αν θέλουμε αλατίζουμε, αλλά με προσοχή γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή). Ανακατεύουμε, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 5-6 λεπτά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;