Κατηγορίες

Φέτα σαγανάκι στο φούρνο με ψητή πιπεριά και ελιές

Φέτα σαγανάκι στο φούρνο με ψητή πιπεριά και ελιές
Υλικά
(για 4-6 άτομα)

250 γρ. τυρί φέτα, κομμένο σε κυβάκια
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. ρίγανη
12 ελιές Καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά, ψημένη και ψιλοκομμένη
1 κ.σ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού, ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πιτούλες ψημένες για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τη φέτα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι η φέτα να ροδίσει.
2. Ενώ ψήνεται η φέτα, ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ελιές, την πιπεριά και τον μαϊντανό.
3. Βγάζουμε τη φέτα από τον φούρνο, προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με τις ελιές και την πιπεριά και σερβίρουμε αμέσως.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;