Κατηγορίες

Σουβλάκια Γαρίδας

Σουβλάκια Γαρίδας
Μια ιδιαίτερη πρόταση για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας σε ένα τραπέζι με καλοκαιρινούς θαλασσινούς μεζέδες! Γευστικές γαρίδες σε σουβλάκια με λεμόνι που συνοδεύονται υπέροχα με μια αρωματική σάλτσα από φέτα και γιαούρτι.

Υλικά

(για 6 άτομα)

1 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες 
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (λευκά και πράσινα μέρη μόνο), κομμένο σε λεπτές φέτες
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
60 γρ. φέτα, τριμμένη
2 1/2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 λεμόνια, κομμένα σε 12 φέτες το καθένα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και αφαιρούμε το εντεράκι τους.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κρεμμυδάκι, 1/4 του σκόρδου και 1/2 κ.σ. από τον άνηθο. Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζουμε το υπόλοιπο σκόρδο και 2 κ.σ. από τον άνηθο με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις φέτες λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να καλυφτούν καλά. Περνάμε τις γαρίδες και τις φέτες λεμονιού σε 12 ξυλάκια για σουβλάκια (4 γαρίδες και 2 φέτες λεμόνι ανά σουβλάκι). Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ψήνουμε τα σουβλάκια στο καυτό γκριλ, γυρίζοντάς τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα φέτας δίπλα στα σουβλάκια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;