Κατηγορίες

Ψητές μελιτζάνες με βινεγκρέτ φέτας και δυόσμου

Ψητές μελιτζάνες με βινεγκρέτ φέτας και δυόσμου
Μία νοστιμότατη πρόταση για τους λάτρεις της μελιτζάνας. Αποτελεί υπέροχο ορεκτικό, μεζέ για κρασάκι ή συνοδευτικό για τα ψητά σας.

Υλικά

(για 4 άτομα)

3 μικρές-μέτριες μελιτζάνες
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ


3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1/4 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
1/4 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος, χαράζουμε τη σάρκα σταυρωτά με ένα μαχαίρι, τις βάζουμε σε ένα ταψί, αλείφουμε τη σάρκα με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε, με την πλευρά της φλούδας προς τα πάνω, για 30-35 λεπτά, να μαλακώσουν.
2. Στο ενδιάμεσο, φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ: σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ρίγανη και το πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε απαλά. Λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε.
3. Βάζουμε τις ψητές μελιτζάνες σε μια πιατέλα, με την πλευρά της σάρκας προς τα πάνω, και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;