Κατηγορίες

Ντομάτες ψητές με μυρωδικά

02/07/2018 17:00, 0 σχόλια

Ντομάτες ψητές με μυρωδικά
Μια πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις της ντομάτας. Ντομάτες ψητές με σκόρδο και μυρωδικά που συνοδεύουν υπέροχα ψητό κρέας, ψάρι, ποικιλία τυριών και πολλά άλλα πιάτα.

Υλικά
(για 8 μερίδες)

12 ώριμες και σφιχτές ντομάτες, κομμένες στη μέση οριζόντια 
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
1 κ. γ. βασιλικό ξερό τριμμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι, το πολτοποιημένο σκόρδο, το θυμάρι, το βασιλικό και αλατοπίπερο.
2. Τοποθετούμε τις ντομάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Με ένα πινέλο αλείφουμε την κομμένη πλευρά από τις ντομάτες με το μείγμα του λαδιού. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρεμμυδιού (αν χρησιμοποιούμε)  και τις σκελίδες σκόρδου στο ταψί και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι οι ντομάτες να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να μαραίνονται. Τις γυρίζουμε προσεχτικά με μια σπάτουλα και από την άλλη μεριά, τις αλείφουμε με το μείγμα λαδιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα. Ενδιάμεσα μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα λίγο αλατοπίπερο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;