Κατηγορίες

Χταπόδι με πράσινες ελιές

Χταπόδι με πράσινες ελιές
Ένα πιάτο ιδιαίτερα αγαπητό που μοσχοβολά καλοκαίρι. Αποτελεί ιδανικό μεζέ αλλά και κύριο πιάτο παρέας με τηγανητές πατατούλες και μπόλικο ψωμί.

Υλικά
1 κιλό χταπόδι, καθαρισμένο και πλυμένο
1 ματσάκι µάραθο
200 γρ φλιτζάνι ελιές πράσινες, τσακιστές
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 µεγάλες ώριμες ντοµάτες τριμμένες
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το χταπόδι να σιγοβράσει σε μια κατσαρόλα, χωρίς νερό αφού θα βγάλει δικά του υγρά, για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει το χταπόδι.
2. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
3. Βράζουµε το µάραθο σε λίγο νεράκι για 5 λεπτά, το στραγγίζουµε και το ψιλοκόβουµε. 
4. Σε µία κατσαρόλα σοτάρουµε µε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουµε το κοµµένο χταπόδι και το σοτάρουμε.
5. Προσθέτουμε το μάραθο, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
6. Προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου μια ώρα, ανακινώντας την κατσαρόλα συχνά για να μην πιάσει το χταπόδι.
7. Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι να δούμε αν ψήθηκε το χταπόδι, προσθέτουμε τις ντομάτες, το φύλλο δάφνης και τις ελιές και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
8. Σερβίρουμε ζεστό και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;