Κατηγορίες

Κρεμμυδοκεφτέδες

22/02/2018 20:15, 0 σχόλια

Κρεμμυδοκεφτέδες
Ένα φανταστικό μεζεδάκι που μπορεί να φτιαχτεί με απλά υλικά και χωρίς κόστος. Αυτοί οι κρεμμυδοκεφτέδες τρώγονται ωραιότατα και χλιαροί και ταιριάζουν με τα πάντα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

5 μέτρια κρεμμύδια
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα χωρίς φλούδα και σπόρια, καλά στυμμένη και κομμένη σε κυβάκια
1/2 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τη ρίγανη. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά.
2. Προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε μια φορά ακόμα. Θέλουμε να προκύψει ένας σφικτός χυλός. Αν είναι αραιός προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αν είναι πολύ σφικτός προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
3. Βάζουμε μπόλικο αραβοσιτέλαιο στο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό. Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν από όλες τις μεριές ωραίο χρυσαφί χρώμα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;