Κατηγορίες

Γαρίδες λαδολέμονο

11/05/2017 12:30, 0 σχόλια

Γαρίδες λαδολέμονο
Απλές και υπέροχες έτοιμες σε λίγα λεπτά. Οι γαρίδες μπορούν να γίνουν με χίλιους τρόπους, αλλά αυτός είναι από τους ευκολότερους και πιο αγαπημένους μας. Ο τέλειος γρήγορος μεζές για το ουζάκι μας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό γαρίδες, μέτριες προς μεγάλες στο μέγεθος
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι άσπρο (προαιρετικά)
για το λαδολέμονο
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το εντεράκι, αφήνοντας όμως τα κεφάλια και τις άκρες από τις ουρές.
2.  Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε μεριά ίσα-ίσα να πάρουν το ροζ χρώμα.
3. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τις γαρίδες για 8 περίπου λεπτά.
4.  Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα. Χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και περιχύνουμε τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;