Κατηγορίες

Χοιρινή τηγανιά με κόκκινη σάλτσα

12/03/2019 19:00, 0 σχόλια

Χοιρινή τηγανιά με κόκκινη σάλτσα
Μια πεντανόστιμη τηγανιά είναι πάντα μια υπέροχη ιδέα για μεζέ με την παρέα. Με αυτή τη συνταγή, το κρέας γίνεται τρυφερό, με μοναδική σαλτσούλα. Ταιριάζει τέλεια με πατάτες τηγανητές αλλά και με ρύζι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1000 γρ. χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομματάκια
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές κέρατο σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι ντομάτα στον τρίφτη
1 κ.σ. ντοματοπολτό
1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
1/2 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
1/2 κ.σ. τριμμένο δενδρολίβανο
1/2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας. Μόλις αρχίσει να κοκκινίζει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Μόλις οι πιπεριές μαλακώσουν προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και ανακατεύουμε μία-δύο φορές. Σβήνουμε με το κρασί.
2. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 60 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
3. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο και έχει μείνει με το λάδι του, προσθέτουμε τη ρίγανη και το δενδρολίβανο, σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;