Κατηγορίες

Φλογέρες με τυρί και ζαμπόν

09/01/2017 20:00, 0 σχόλια

Φλογέρες με τυρί και ζαμπόν
Υπέροχες φλογέρες φούρνου με τραγανό φύλλο κρούστας και νόστιμη γέμιση από τυριά και ζαμπόν. Απλό, πεντανόστιμο ορεκτικό και μεζεδάκι που θα αρέσει σε όλους! Μπορείτε τις φτιάξετε με ό,τι τυρί σας αρέσει.

Υλικά
(για 20 περίπου φλογέρες)

1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. τυρί ρεγκάτο χοντροκομμένο
20 φέτες ζαμπόν
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομένο
1/4 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο
λάδι για το άλειμμα του φύλλου και του ταψιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ρεγκάτο, τα χτυπημένα αυγά, το μαϊντανό, τον άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
2. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος σε 3 λωρίδες το καθένα. Λαδώνουμε ελαφρά κάθε ένα και τοποθετούμε στην άκρη του 1 φέτα ζαμπόν και 1 κ.σ. από το μείγμα τυριών. Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα για να μην τρέξει η γέμιση. Στο τελείωμα του ρολό αλείφουμε με λίγο νερό για να κολλήσει το φύλλο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
3. Αλείφουμε εξωτερικά τις φλογέρες με λίγο λάδι και ψήνουμε στον φούρνο για 25 περίπου  λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε ζεστές.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;