Κατηγορίες

Σπετζοφάι παραδοσιακό

05/11/2018 19:00, 0 σχόλια

Σπετζοφάι παραδοσιακό
Λιτό αλλά και πλούσιο σε γεύση, το σπετζοφάι (ή σπετσοφάι), μια πηλιορείτικη σπεσιαλιτέ που φτιάχνεται σε όλη την Ελλάδα, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας παραδοσιακά πιάτα. Χωριάτικα λουκάνικα και πιπεριές μέσα σε πηχτή σάλτσα ντομάτας, κόκκινο κρασί να ρέει άφθονο στα ποτήρια και τραγανό ψωμάκι για ...βουτιές. Αν σας αρέσουν τα πικάντικα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούκοβο ή μια καυτερή πιπερίτσα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
4 πιπεριές (πράσινες & κόκκινες), κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
3 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 πρέζα πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε ένα τηγάνι, βάζουμε το λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες, με λίγο ελαιόλαδο και το ροδίζουμε και από τις δύο μεριές. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
2. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε το σπετζοφάι ζεστό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;