Κατηγορίες

Σπιτικές «λιαστές» ντομάτες στον φούρνο

Σπιτικές «λιαστές» ντομάτες στον φούρνο
Ο πιο εύκολος τρόπος για να διατηρήσουμε τις ντομάτες είναι να τις αποξηράνουμε στον φούρνο και να τις συντηρήσουμε σε βαζάκια σκεπασμένες με λάδι. Έτσι θα είναι πάντα μαλακές και πανέτοιμες να τις χρησιμοποιήσουμε σε σάντουιτς, σαλάτες, σάλτσες, ψητά φούρνου και σε πολλά άλλα πιάτα. 

Υλικά
(για 2 βάζα)

1 κιλό ντομάτες ώριμες και σφιχτές, κομμένες σε τέταρτα (ή ντοματίνια κομμένα στη μέση)
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
2 κ.γ. χοντρό αλάτι
ελαιόλαδο



Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε τις ντομάτες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα μυρωδικά με το αλάτι. Πασπαλίζουμε με αυτά τις ντομάτες και ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
3. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 80 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 4-6 ώρες ανάλογα με τον φούρνο. Τσεκάρουμε ανά διαστήματα. Οι ντομάτες θα πρέπει να έχουν χάσει τα υγρά τους αλλά να είναι κάπως μαλακές.
4. Τις βάζουμε σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα και γεμίζουμε με λάδι μέχρι πάνω. Αν θέλουμε, αρωματίζουμε με μια σκελίδα σκόρδο ή κλαράκια θυμαριού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;