Κατηγορίες

Καλαμαράκια με ντοματίνια, ελιές και άρωμα ούζου

Καλαμαράκια με ντοματίνια, ελιές και άρωμα ούζου
Ένα νοστιμότατο πιάτο που παντρεύει θησαυρούς στεριάς και θάλασσας, με το ούζο να του δίνει ξεχωριστό άρωμα. Απολαυστικό και νηστίσιμο μαζί.

Υλικά
(για 3-4 άτομα)

800 γρ. καλαμάρια μικρά (κατά προτίμηση φρέσκα), πλυμένα και καθαρισμένα
¾ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κάππαρη πλυμένη και στραγγισμένη
½ φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
100 ml ούζο
12 ντοματίνια κομμένα στα δύο
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, την πάπρικα, τα καλαμαράκια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα καλαμαράκια.
2. Σβήνουμε με το ούζο, περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ¾ φλιτζανιού ζεστό νερό. Βράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κάππαρη, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά.
4. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.




Σχόλια

Dimitrakopoulos Ioannis
Dimitrakopoulos Ioannis - 21/05/2020 13:00Απάντηση
I being asking for hours for yr.tel.No. so I can call and order a meal !!!! Was it so difficult to provide ;

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;