Κατηγορίες

Μπιφτέκια από καλαμάρι και σουπιά

10/08/2017 15:00, 0 σχόλια

Μπιφτέκια από καλαμάρι και σουπιά
Εύκολα, νόστιμα και νηστίσιμα. Στο φούρνο μπορούμε να τα ψήσουμε μαζί με πατάτες ή λαχανικά της αρεσκείας μας, ενώ οι λάτρεις των burger μπορούν να τα βάλουν σε στρογγυλό ψωμάκι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

800 γρ. σουπιές
800 γρ. καλαμαράκια
¼ φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
1 κ.σ. ρίγανη τριμμένη
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1/2 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε κρατώντας μόνο τα φιλέτα και κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές και τα καλαμάρια. Τα βάζουμε λίγα-λίγα στο μπλέντερ μαζί με λίγο λάδι και λίγο κρασί και τα πολτοποιούμε.
2. Μεταφέρουμε  το περιεχόμενο από το μπλέντερ σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το μουλιασμένο ψωμί τριμμένο με τα δάχτυλά μας, τη ρίγανη, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο κρασί και λάδι και τα πλάθουμε με τα χέρια μας ώστε να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κανονίζουμε προσθέτοντας λίγη-λίγη την τριμμένη φρυγανιά ώστε το μείγμα να είναι ελαφρώς σφιχτό. Το αφήνουμε για 50 -60 λεπτά στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
3. Πλάθουμε με το μείγμα μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν και όχι να παραψηθούν.
4. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού και πράσινα λαχανικά ή ψητές πατάτες ή πουρέ πατάτας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;