Κατηγορίες

Τυροκροκέτες με ανθότυρο

04/02/2016 19:20, 0 σχόλια

Τυροκροκέτες με ανθότυρο
Απλό και λαχταριστό μεζεδάκι ή συνοδευτικό που θα αρέσει σε όλους. Ωραίες και αφράτες κροκέτες με ανθότυρο που μοσχοβολάνε δυόσμο.

Υλικά

(για 4 άτομα)

400 γρ. ανθότυρο
¾ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
3 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
4 κ.σ. μέλι για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο, τα αυγά, τον δυόσμο, τον άνηθο, την πάπρικα και το γάλα.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τo μπέικιν και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μπολ με το ανθότυρο και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το χέρι μας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
3. Βάζουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
4. Πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια στο επιθυμητό μέγεθος.
5. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο ώστε να καλύπτει μέχρι τη μέση τα μπαλάκια και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις τυροκροκέτες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
6. Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες ζεστές και αν θέλουμε τις περιχύνουμε με λίγο μέλι.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;