Κατηγορίες

Χωριάτικα λουκάνικα με κρεμμύδι στο τηγάνι

11/02/2018 18:00, 0 σχόλια

Χωριάτικα λουκάνικα με κρεμμύδι στο τηγάνι
Πεντανόστιμη τηγανιά με λουκάνικα που θα γίνει ανάρπαστη. Συνοδεύουμε με καλό χωριάτικο κρασί κι όποιος αντέξει!

Υλικά
(για 4 άτομα)

500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
5-6 φυλλαράκια δεντρολίβανου
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και πολλές από αυτές στη μέση.
2. Σοτάρουμε τα λουκάνικα έτσι ώστε να ροδίσουν καλά.
3. Αφαιρούμε τα λουκάνικα από το τηγάνι, αδειάζουμε το περιττό λίπος, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και την πάπρικα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, λίγο πιπέρι, 1/3 φλιτζανιού νερό και το αφήνουμε στη φωτιά 7-8 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του.
4. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;