Κατηγορίες

Αγκινάρες με κουκιά

Αγκινάρες με κουκιά
Ένα καθαρά ανοιξιάτικο φαγητό με ολόφρεσκα λαχανικά της εποχής.

Υλικά
(για 6-8 άτομα)

8 μέτριες αγκινάρες (ή 10 κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρες, στραγγισμένες και αποψυγμένες)
6 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
600 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα κουκιά, καθαρισμένα
1 κ.γ. αλεύρι
3 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

 
Εκτέλεση
1. Βάζουμε 4 κ.σ. χυμό λεμονιού και 6 φλιτζάνια νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζουμε μία μία τις αγκινάρες, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε στο μπολ με το λεμονόνερο (για να μη μαυρίσουν). Τις στραγγίζουμε.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και 2 φλιτζάνια νερό, αφήνουμε να πάρουν να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Ρίχνουμε τα κουκιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το αλεύρι και 1 κ.σ. από το ζουμί του φαγητού. Ρίχνουμε το μείγμα στις αγκινάρες με τα κουκιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρώς παχύρρευστο. Προσθέτουμε τον μισό άνηθο, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε μπολ σερβιρίσματος. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνιρισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο.

Πηγή: www.saveur.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;