Κατηγορίες

Ρεβίθια κοκκινιστά με λουκάνικο

Ρεβίθια κοκκινιστά με λουκάνικο
Υλικά
(για 4-6 άτομα)

500 γρ. ρεβίθια 
300 γρ. πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε μικρά κομμάτια 
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
1 κ.γ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο 
1 κ.σ. μαγειρική σόδα 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Αποβραδίς μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό με μια κουταλιά σόδα. 
2. Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε, βγάζοντας τους αφρούς, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το ζουμί τους.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μαζί με το σκόρδο και το δεντρολίβανο, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Ύστερα, προσθέτουμε το λουκάνικο, τα ρεβίθια και το ζουμί τους. Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το λουκάνικο και να μαλακώσουν καλά τα ρεβίθια, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;