Κατηγορίες

Σουπιές με αρακά

Σουπιές με αρακά
Μια νοστιμότατη συνταγή για να απολαύσουμε το αγαπημένο θαλασσινό. Ό,τι πρέπει για το τραπέζι της νηστείας και όχι μόνο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό σουπιές
1 κιλό αρακά κατεψυγμένο (ή φρέσκο στην εποχή του, μετά τον Απρίλιο)
450 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες 
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί 
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
1/2 φλιτζάνι ζωμό ζεστό 
ελαιόλαδο 
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση 
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές. 
2. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε για λίγο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, σε μέτρια φωτιά. Ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες και ζεστό νερό να καλυφθούν. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40-45 λεπτά.
3. Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Μόλις γίνει διάφανο και μαλακώσει, προσθέτουμε τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Στραγγίζουμε τον αρακά και τον προσθέτουμε στην άλλη κατσαρόλα, να μαγειρευτεί μαζί με τις σουπιές. Μόλις οι σουπιές είναι έτοιμες, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;