Κατηγορίες

ΠΙΑΤΟ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΙΑΤΟ ΗΜΕΡΑΣ
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. Σήμερα ξεχωρίζουμε την Παρασκευή με αυτό το υπέροχο μπριάμ.


Υλικά
(για 6 άτομα)

3-4 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
150 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε χοντρές φέτες 
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετάκια 
5 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
6 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
12 ντοματίνια
300 γρ. ντοματοπολτός
1 κ.σ. ρίγανη ξερή 
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τη μελιτζάνα για 5-7 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και να ροδίσει. Τη βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 
2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι (με λίγο περισσότερο λάδι αν χρειάζεται) και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρουμε στο μπολ με τη μελιτζάνα. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τον ντοματοπολτό και 200 ml νερό στο μπολ. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
3. Ψήνουμε για 30 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τους 200 βαθμούς. Αφήνουμε τα λαχανικά να ψηθούν για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;