Κατηγορίες

Λαχανόρυζο κοκκινιστό

Λαχανόρυζο κοκκινιστό
Ενα μαμαδίστικο πιάτο με γευστικό ζουμάκι, ιδανικό για μεσημεριανό. Η απλότητα του και η γεύση του θα σας ενθουσιάσουν!

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 μέτριο λάχανο κομμένο σε λωρίδες
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
5-6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1πράσο (το άσπρο μέρος) κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 φλιτζάνι ντομάτα στον τρίφτη
1 κ.σ. ντοματοπολτό
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, την τριμμένη ντομάτα, τον κύβο λαχανικών, τη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε 1-2 φορές, προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι το λάχανο να είναι σχεδόν έτοιμο.
2. Προσθέτουμε το ρύζι και όσο ζεστό νερό χρειάζεται ακόμα για να βράσει και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι και να μην έχει πολλά υγρά.
3. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε  με πετσέτα, αφήνουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;