Κατηγορίες

Φασολάδα πικάντικη

10/01/2017 17:00, 0 σχόλια

Φασολάδα πικάντικη
Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην τιμάει συχνά μια αχνιστή φασολάδα τις χειμωνιάτικες μέρες. Ακολουθεί μια συνταγή για μια ελαφρώς πικάντικη, χυλωμένη φασολάδα για να τη απολαύσετε μαζί με χωριάτικο ψωμί και κόκκινο κρασί.

Υλικά
(για 4 άτομα)

400 γρ. φασόλια μέτρια
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα κομμένα σε κομματάκια
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ρέβα σε κομματάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο σπανάκι ή σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό.
2. Την επομένη, βάζουμε την κατσαρόλα με τα φασόλια στη φωτιά να πάρουν 2-3 βράσεις.
3. Στο μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 3 κ.σ. λάδι το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τη ρέβα, την πάπρικα, την πιπεριά και το μπέικον.
4. Σουρώνουμε τα φασόλια και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα το περιεχόμενο του τηγανιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό και ξαναρίχνουμε μέσα και τα σουρωμένα φασόλια. Βράζουμε για 30 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20 λεπτά μέχρι να φασόλια να αρχίσουν να σπάνε και να χυλώνει το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
5. Αφήνουμε να χαμηλώσει η θερμοκρασία, μοιράζουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σπανάκι ή σχοινόπρασο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;