Κατηγορίες

Καρότα γλασαρισμένα με θυμαρίσιο μέλι

Υπέροχα γλυκά καρότα γλασαρισμένα με πλούσιο θυμαρίσιο μέλι. Ένα συνοδευτικό με απίθανη γεύση, εύκολο στην παρασκευή του, που ταιριάζει ωραία με μπριζόλες κι άλλα πιάτων κρεατικών.

Υλικά
(για 4 μερίδες)

500 γρ. μικρά ή μέτρια καρότα, πλυμένα και καθαρισμένα
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Βάζουμε νερό να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι και μετά τα καρότα. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-6 λεπτά.
2. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο και φαρδύ τηγάνι, μαζί με το βούτυρο, το μέλι και τον χυμό λεμονιού.
3. Αφήστε τα καρότα να ψηθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
4. Μόλις είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και γαρνίρουμε, εάν θέλουμε, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;