Κατηγορίες

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, σπανάκι και τυριά -

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, σπανάκι και τυριά -
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. Σήμερα, τιμούμε την Παρασκευή με μία υπέροχη ομελέτα φούρνου, με σπανάκι και μανιτάρια.

Υλικά
(για 2 άτομα)

100 γρ. φρέσκα τρυφερά φύλλα από σπανάκι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
4 αυγά καλά χτυπημένα
4 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη με τα δάχτυλα
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/3 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 3 κ.σ. λάδι το σπανάκι, τα κρεμμύδια, την πάπρικα και τα μανιτάρια αλατοπιπερώνοντας ελαφρά. Μόλις μαλακώσουν τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
2.  Σε ένα μπολ χτυπάμε  τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά, τον άνηθο και ελάχιστο αλατοπίπερο. Ενσωματώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά από το σουρωτήρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
3. Με το υπόλοιπο λάδι  λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι πυρέξ, απλώνουμε μέσα όλο το υλικό από το μπολ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;