Κατηγορίες

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, φέτα και κολοκυθάκια

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, φέτα και κολοκυθάκια
Χορταστική ψητή ομελέτα σαν πίτσα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

3 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
6-7 αβγά
2 κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη
200 γρ. φέτα
1 ώριμη ντομάτα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. γάλα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε από τη φλούδα και τις αφήνουμε στην άκρη.
2. Χαράζουμε ένα Χ στο κάτω μέρος της ντομάτας και τη βουτάμε για μισό λεπτό σε καυτό νερό. Τη ξεφλουδίζουμε έτσι εύκολα. Την πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν οι σπόροι και κόβουμε την ψύχα της σε μικρούς κύβους.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια για 2-3  λεπτά. Ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και ανακατεύουμε ελαφρά για 1 λεπτό ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι.
5. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε τη φέτα θρυματισμένη με τα δάχτυλά μας, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το μείγμα το ταψί προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφήνουμε 3-4 λεπτά να σφίξει το φαγητό και το σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια όπως την πίτσα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;