Κατηγορίες

Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κιμά

Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κιμά
Αγαπημένο φαγητό της εποχής τα γεμιστά στρογγυλά κολοκυθάκια. Εύκολο, νόστιμο και ευπαρουσίαστο. Συνοδεύστε με ένα δροσερό λευκό ξηρό κρασί και απολαύστε ένα υπέροχο καλοκαιρινό γεύμα.

Υλικά

(για 4 άτομα)

12 κολοκυθάκια στρογγυλά
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά
2 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι & φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Με ένα μαχαίρι κόβουμε ένα κομμάτι (καπέλο) από τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε όσο πιο πολύ ψίχα μπορούμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε πολύ καλά την ψίχα και τη φυλάμε κι αυτή.
2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Όταν είναι έτοιμος, τον σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, αλατοπίπερο και την ψιλοκομμένη ψίχα από τα κολοκυθάκια. Βράζουμε για 1 περίπου ώρα.
3. Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς, ρίχνουμε το ρύζι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Δεν συνεχίζουμε το βράσιμο. Το ρύζι θα βράσει μέσα στα κολοκυθάκια.
4. Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε μέσα τα κολοκυθάκια και τα γεμίζουμε κατά τα 3/4 με το μείγμα κιμά-ρυζιού. Βάζουμε στο κάθε ένα το καπάκι του (καπέλο), προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνια νερό  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
5. Τα σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;