Κατηγορίες

Παραδοσιακή σπιτική φάβα

06/03/2018 18:00, 0 σχόλια

Παραδοσιακή σπιτική φάβα
Πολύ νόστιμη και θρεπτική φάβα που σερβίρεται ως ορεκτικό αλλά και σαν συνοδευτικό για το ουζάκι. Θα σας ενθουσιάσει και θα την φτιάχνετε συνέχεια, όχι μόνο την περίοδο της νηστείας. Εκτός από κάππαρη, ταιριάζει ωραία με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ρίγανη, λεμόνι και ντοματούλα από πάνω.

Υλικά
(για 6 μερίδες)

500 γρ. φάβα
2 κ.σ. ελαιόλαδο συν λίγο περισσότερο για τον σερβίρισμα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
κάππαρη για γαρνιτούρα
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ξεπλένουμε τη φάβα σε κρύο νερό και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και άλλο τόσο περίπου). Αφήνουμε να πάρει βράση, ξαφρίζοντας με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και τα κρεμμύδια ολόκληρα, χαραγμένα στα τέσσερα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 με 1/12 ώρα, μέχρι να χυλώσει.
2. Στη συνέχεια την περνάμε από τον μύλο του πουρέ ή από το μούλτι μέχρι να πάρει μια ωραία, βελούδινη υφή.
3. Τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίροντας με κάππαρη.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;