Κατηγορίες

Τυλιχτά σουβλάκια σολομού με τζατζίκι και λαχανικά

Τυλιχτά σουβλάκια σολομού με τζατζίκι και λαχανικά
Δοκιμάσαμε να τυλίξουμε τον ψητό σολομό σε πίτες για σουβλάκι, μαζί με ντοματίνια, πιπεριές, φέτα και τζατζίκι. Το αποτέλεσμα; Άκρως γευστικό! Μια ωραία και πρωτότυπη ιδέα για ελαφρύ, καλοκαιρινό δείπνο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

Για το τζατζίκι
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό          
1/2 αγγούρι καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη του καρότου
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Για τα σουβλάκια
450 γρ. φρέσκο σολομό, χωρίς πέτσα και κομμένο σε κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια
6 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. φρέσκο άνηθο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι



Για τις πίτες 
6-8 έτοιμες πίτες
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στα δύο
1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
1 βαζάκι πάστα ελιάς
1 κ.γ. πάπρικα
300 γρ. τυρί φέτα

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε το τζατζίκι. Πιέζουμε το αγγούρι με τα χέρια μας ώστε να στραγγίξει από τα υγρά του. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το τζατζίκι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις
2. Μαρινάρουμε το σολομό. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την πιπεριά, το μπαλσάμικο, την  καπνιστή πάπρικα, τον  άνηθο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το σολομό και ανακατεύουμε καλά, φροντίζοντας ο σολομός να σκεπαστεί από τα καρυκεύματα
3. Ψήνουμε το σολομό. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Περνάμε τα κομμάτια του σολομού σε μεταλλικά σουβλάκια και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε μεριά.
4. Γεμίζουμε τις πίτες. Ζεσταίνουμε τις πίτες για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Ύστερα, τις βάζουμε πάνω στον πάγκο και απλώνουμε στη μέση μία κουταλιά τζατζίκι, 4-5 κομμάτια σολομού, λίγη πάπρικα, λίγη πάστα ελιάς, μερικά ντοματίνια και κάμποση φέτα. Σερβίρονται ζεστές.



Πηγή: www.halfbakedharvest.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;