Κατηγορίες

Σαρδέλες φούρνου -

Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 κιλό σαρδέλες μεγάλες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρίγανη ξερή
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ντομάτα για το σερβίρισμα
1 κρεμμύδι για το σερβίρισμα
2 καρδιές μαρουλιού για το σερβίρισμα
2 λεμόνια
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ανακατεύουμε με το λάδι, το πιπέρι, το σκόρδο και τη ρίγανη.
2. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
3. Σερβίρουμε τις ψητές σαρδέλες σε μεγάλο πιάτο μαζί με τα λεμόνια κομμένα στα τέσσερα. Γαρνίρουμε με λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως καρδιές μαρουλιού, φέτες ντομάτας και ροδέλες κρεμμυδιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;