Κατηγορίες

Φιλέτο ψαριού στη σχάρα με λαχανικά

Φιλέτο ψαριού στη σχάρα με λαχανικά
Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει "ευχαριστώ". Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

2 φιλέτα ψαριού (πέρκα ή συναγρίδα ή άλλο ψάρι) περίπου 1 κιλό
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2-3 μικρές ντομάτες ολόκληρες ή κομμένες σε χοντρές φέτες
1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες 1/2 εκ.
1κολοκύθι, κομμένο σε φέτες 1/2 εκ.
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες στη μέση
λίγη ξερή ρίγανη
2 λεμόνια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε περίπου μισή ώρα να σφίξουν από το αλάτι. Αν πρόκειται για κατεψυγμένα φιλέτα, τα ξεπαγώνουμε καλά πρώτα.
2. Λαδώνουμε μια σχάρα πάνω από αναμμένα κάρβουνα. Λαδώνουμε τις φέτες ντομάτας, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τις πιπεριές, τα βάζουμε στη σχάρα μαζί με τα φιλέτα του ψαριού και ψήνουμε για 8-10 λεπτά από κάθε μεριά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, με ένα πινέλο λαδώνουμε τα φιλέτα και τα λαχανικά. Στη μέση περίπου του ψησίματος, αλατοπιπερώνουμε τις φέτες λαχανικών.
3. Σερβίρουμε τα φιλέτα σε πιατέλα, με λίγο λαδολέμονο και τα ψημένα λαχανικά δίπλα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;