Κατηγορίες

Σουπιές γεμιστές με φέτα και ντομάτα

Σουπιές γεμιστές με φέτα και ντομάτα
Το αγαπημένο θαλασσινό συνδυάζεται άψογα με την ντομάτα και τη φέτα σε ένα πιάτο που μοσχοβολά Ελλάδα. Ένα πιάτο εύκολο και χορταστικό, ιδανικό για τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου.


Υλικά
(για 4 άτομα)

4 σουπιές καθαρισμένες
500 γραμμάρια φέτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
άνηθος ψιλοκομμένος
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

1. Ξεπλένουμε καλά τις σουπιές και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό για μισή ώρα.
2. Βγάζουμε τις σουπιές από το νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
3. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μαραθούν προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και όταν ομογενοποιηθεί η γέμιση την αποσύρουμε.
4. Τρίβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια τη φέτα μέσα στη γέμιση και ανακατεύουμε.
5. Γεμίζουμε τις σουπιές με κουτάλι, τις κλείνουμε με οδοντογλυφίδα, τις απλώνουμε σε πυρέξ και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει περισσέψει.
6. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
7. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να ροδίσουν οι σουπιές.
 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;