Κατηγορίες

Μπακαλιάρος λεμονάτος με αγκινάρες

Μπακαλιάρος λεμονάτος με αγκινάρες
Ένας ωραίος τρόπος να μαγειρέψουμε ψαράκι τώρα που είναι στο φόρτε τους οι αγκινάρες. Ελαφρύ, υγιεινό και νόστιμο φαγάκι για το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

(για 4 άτομα)

1 κιλό μπακαλιάρο υγράλατο, ξαρμυρισμένο
1/2 κιλό πατάτες
6 αγκινάρες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και κόβουμε οριζόντια τις κορυφές τους. Τις κόβουμε στα δύο, αφαιρούμε το χνούδι από το εσωτερικό τους και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι. Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες.
2. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με τις πατάτες και τις αγκινάρες. Προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα-ίσα να σκεπάσει τις πατάτες και βράζουμε για 4-5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε πάνω από τις πατάτες τον μπακαλιάρο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μισό μάραθο και μαϊντανό. Βράζουμε για 10-15 λεπτά ακόμα μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες, κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό.
4. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο μαϊντανό και μάραθο, ανακατεύουμε 1-2 φορές και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;