Κατηγορίες

Πέστροφες ψητές με λεμόνι και θυμάρι

Πέστροφες ψητές με λεμόνι και θυμάρι
Μια εύκολη και οικονομική συνταγή για ψάρι. Η πέστροφα, το ποταµίσιο "ξαδελφάκι" του σολοµού έχει αφράτη, νόστιμη σάρκα και πολλά καλά λιπαρά.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 πέστροφες (1500 γρ. περίπου συνολικά), καθαρισμένες από λέπια και εντόσθια
8 κλωναράκια θυμάρι
8 κλωναράκια μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδου κομμένες στα δύο
2 κ.σ. θυμάρι τριμμένο
2 λεμόνια  κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλιτζανιού ε.π.  ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Λαδώνουμε εξωτερικά και εσωτερικά τις πέστροφες με 1/4 φλιτζανιού λάδι. Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά τους εσωτερικά και βάζουμε μέσα σε κάθε πέστροφα 2 κομμάτια σκόρδου, 1/4 κ.σ. τριμμένο θυμάρι, 1 κλωνάρι μαϊντανού, 1 κλωνάρι θυμάρι και μία φέτα λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και εξωτερικά.
2. Ψήνουμε τις πέστροφες σε κάρβουνα χωνεμένα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν το χαρακτηριστικό χρώμα του ψημένου ψαριού. Στα μισά του χρόνου τις γυρίζουμε προσεχτικά με σπάτουλα ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
3. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, τριμμένο θυμάρι και τα υπόλοιπα κλωνάρια μαϊντανού και θυμαριού και αλατοπιπερώνουμε.
4. Σερβίρουμε τις πέστροφες σε πιατέλα περιχύνοντας με το μείγμα του λαδολέμονου από το μπολ και γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;