Κατηγορίες

Ψάρι μπιάνκο (με σκόρδο στην κατσαρόλα)

Ψάρι μπιάνκο (με σκόρδο στην κατσαρόλα)
Μια παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή για ψάρι στην κατσαρόλα με σκόρδο, λεμόνι και μαϊντανό. Νόστιμο, εύκολο και λιτό πιάτο. Χρησιμοποιήστε σφυρίδα, λαβράκι ή μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1000 γρ. ψάρι (όπως σφυρίδα, λαβράκι, μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος), κομμένο σε μερίδες
5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε το φαγητό αλατίζουμε το ψάρι.
2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει ελαφρά τις πατάτες και βράζουμε το φαγητό για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι πατάτες λίγο να μαλακώνουν.
3. Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω από τις πατάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τον μαϊντανό και αν χρειαστεί ελάχιστο νερό ώστε να φτάνει στο ύψος των ψαριών. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμί.
4. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα 2-3 φορές να ανακατευθεί ο χυμός με το φαγητό, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;