Κατηγορίες

Ψάρι μπιάνκο (με σκόρδο στην κατσαρόλα)

Ψάρι μπιάνκο (με σκόρδο στην κατσαρόλα)
Μια παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή για ψάρι στην κατσαρόλα με σκόρδο, λεμόνι και μαϊντανό. Νόστιμο, εύκολο και λιτό πιάτο. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το βραβευμένο λαβράκι του Νηρέα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1000 γρ. λαβράκι Νηρέα, κομμένο σε μερίδες
5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
1/2 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε το φαγητό αλατίζουμε το ψάρι.
2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει ελαφρά τις πατάτες και βράζουμε το φαγητό για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι πατάτες λίγο να μαλακώνουν.
3. Τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού πάνω από τις πατάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τον μαϊντανό και αν χρειαστεί ελάχιστο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμί.
4. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα 2-3 φορές να ανακατευθεί ο χυμός με το φαγητό, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.




Σχόλια

Guest
Guest - 05/12/2020 20:41Απάντηση
Δεν είναι δυνατόν να αντιγράψουμε την συνταγή.copy paste

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;