Κατηγορίες

Σκουμπρί στο φούρνο με λαχανικά

10/07/2018 15:00, 0 σχόλια

Σκουμπρί στο φούρνο με λαχανικά
Το σκουμπρί αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια σε καλά  λιπαρά ψάρια. Ψημένο στο φούρνο μαζί με λαχανικά και μυρωδικά, είναι ένα καταπληκτικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Εύκολο, γρήγορο και οικονομικό.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 μέτρια σκουμπριά, περίπου 1,2 κιλά
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δύο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζάνι ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
2 κόκκινες πιπερίτσες, κομμένες σε φετούλες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
1 λεμόνι, το μισό κομμένο σε φετούλες
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα ψάρια. Τρίβουμε εσωτερικά την κοιλιά τους με το μισό λεμόνι, τα αλατίζουμε μέσα-έξω με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε για μισή έως μία ώρα να τα πιάσει το αλάτι.
2. Βάζουμε τα ψάρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα γυρίζουμε και από τις δύο μεριές ώστε να πάει το λάδι παντού. Βάζουμε από μία φετούλα λεμονιού στο εσωτερικό κάθε ψαριού, απλώνουμε από πάνω τα λαχανικά κομμένα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
3. Κουνάμε καλά το ταψί να απλωθούν τα λαχανικά και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη από κάθε μεριά μέχρι το ψάρι και τα λαχανικά να πάρουν χρώμα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;