Κατηγορίες

Παλαμίδα σκορδάτη στη γάστρα

Παλαμίδα σκορδάτη στη γάστρα
Καθημερινές και εναλλακτικές προτάσεις, έξυπνες παραλλαγές κλασικών φαγητών, εύκολες και γρήγορες. Ετοιμαστείτε να δώσετε μία νέα σπιρτάδα στο μεσημεριανό σας με ενδιαφέρουσες τσαχπινιές, για να μη χορταίνετε να μαγειρεύετε. 

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 παλαμίδα (1.200-1.400 γρ. περίπου)
½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
2-3 κλαράκια δενδρολίβανο (τα φυλλαράκια) συν 2 κλαράκια για το γαρνίρισμα
2 λεμόνια
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Καθαρίζουμε την παλαμίδα από τα εντόσθια. Την πλένουμε πολύ καλά και την αφήνουμε να σουρώσει.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό από το ένα λεμόνι, τη μισή ρίγανη και τα φυλλαράκια από  το μισό δενδρολίβανο. Κόβουμε το δεύτερο λεμόνι σε οχτώ μισές φέτες.
4. Κάνουμε 4 εγκοπές στην παλαμίδα και μπήγουμε στην κάθε μία από μία σκελίδα σκόρδο, μια φέτα λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο.
5. Βάζουμε την παλαμίδα στη γάστρα, προσθέτουμε το κρασί, ραντίζουμε με το λαδολέμονο από το μπολ, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη, μαϊντανό και δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου. Τα τελευταία 20 λεπτά βγάζουμε το καπάκι για να  πάρει χρώμα το ψάρι.
6. Σερβίρουμε το ψάρι γαρνιρισμένο με τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού και τα κλαράκια δενδρολίβανου.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;