Κατηγορίες

Μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά με λαχανικά

10/09/2018 12:00, 0 σχόλια

Μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά με λαχανικά
Ένας διαφορετικός και όμορφος τρόπος να παρουσιάσουμε το μοσχάρι. 'Ενα πιάτο που θα ξετρελάνει την οικογένεια και τους φίλους!
 
Υλικά
(για 2-3 άτομα)

6 μικρές και λεπτές (σαν σνίτσελ) φέτες από μοσχαρίσιο τρανς
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
6 μικρά καρότα, καθαρισμένα και μισοβρασμένα
6 λεπτές φέτες ντομάτα
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¾ φλιτζανιού κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού λάδι για το σοτάρισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε πολύ ελαφρά τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Με μια τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε από το  τηγάνι σε ένα πιάτο. Το τηγάνι με το λάδι το αφήνουμε στην άκρη γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε για το σοτάρισμα του κρέατος.
2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
3. Απλώνουμε σε μια επιφάνεια τις φέτες του κρέατος και μοιράζουμε σε αυτές το μείγμα από το μπολάκι, τις πιπεριές, τα καρότα, την πάπρικα, τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
4. Σχηματίζουμε με τις φέτες ρολά και τα δένουμε με σπάγκο ή τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Τα αλατοπιπερώνουμε λίγο εξωτερικά.
5. Σοτάρουμε προσεχτικά ώστε να μην τα χαλάσουμε τα ρολάκια στο ίδιο λάδι από τις πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί.
6. Μεταφέρομε τα ρολάκια σε ταψί, τα περιχύνουμε με τα υγρά από το τηγάνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
7.  Αφαιρούμε τα ρολάκια από το ταψί και βγάζουμε προσεχτικά  τις οδοντογλυφίδες ή τον σπάγκο.
8. Μαζεύουμε το υγρό από το ταψί, του προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο, το βράζουμε λίγο ώστε να αρχίσει να δένει, το σουρώνουμε και το σερβίρουμε σε μπολάκι μαζί με τα ρολάκια.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;