Κατηγορίες

Χοιρινά σουβλάκια με ροδάκινο

Χοιρινά σουβλάκια με ροδάκινο
Χοιρινό σουβλάκι αρωματικό, ζουμερό, όλο γεύση! Σε μια καλοκαιρινή παραλλαγή με γλυκά ροδάκινα αντί για λαχανικά. Ετοιμάστε τα για ένα τραπέζι με φίλους, βάλτε άφθονες μπύρες στο ψυγείο και απολαύστε τα!

Υλικά
(για 4 άτομα)

600 γρ. χοιρινό ψαχνό, κομμένο σε κύβους
2 ροδάκινα, κομμένα σε κομμάτια          
1 λεμόνι, κομμένο στα τέσσερα
2 κ.σ. φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα
1/3 φλιτζανιού σόγια σος
1 κ.σ. μέλι
3  κ.σ. λάδι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο



Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα.
2. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα κομμάτια του χοιρινού, ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού η μαρινάδα, το σκεπάζουμε και το βάζουμε για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο ώστε να μαριναριστεί καλά το κρέας.
3. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το περνάμε μαζί με το ροδάκινο σε ξύλινα σουβλάκια (αφού πρώτα τα έχουμε μουσκέψει καλά σε νερό).
4. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ μέχρι το κρέας να αρχίσει να ροδίζει.
5. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κομματάκια λεμονιού και φυλλαράκια βασιλικού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;