Κατηγορίες

Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες

Μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες
Κλασικό και αγαπημένο πιάτο για να μοσχομυρίσει το σπίτι! 

Yλικά

(για 6 άτομα)
 
1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κομμάτια 5 εκ.
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
4 μέτρια καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
3 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
500 γρ. χυλοπίτες
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνουμε από όλες τις μεριές το κρέας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές για 15 λεπτά περίπου.
3. Μεταφέρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα. Αφήνουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό περίπου το κρεμμύδι , το σκόρδο και τα καρότα. Προσθέτουμε την πάπρικα, το κύμινο και το κόλιανδρο και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμη.
5. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά από το τηγάνι στην κατσαρόλα με το κρέας, προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ½ περίπου ώρες. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε βραστό νερό.
6.  Στο μεταξύ έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες al dente.
7. Τις σουρώνουμε, τις ανακατεύουμε με το βούτυρο και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρουμε προσθέτοντας προαιρετικά σε κάθε πιάτο ½ κ.σ. γιαούρτι.

Πηγή: www.chow.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;