Κατηγορίες

Αρνίσια παϊδάκια με βινεγκρέτ δυόσμου

Αρνίσια παϊδάκια με βινεγκρέτ δυόσμου
Υλικά
(για 4 άτομα)

Για τη βινεγκρέτ δυόσμου

2 κ.γ. μέλι
1/4 φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/8 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κρεμμύδι εσαλότ
1/2 φλιτζανιού φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

Για τα παϊδάκια

4 παϊδάκια αρνίσια
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το μέλι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι για τη βινεγκρέτ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το δυόσμο, τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε για να συνδυαστούν τα υλικά. Το αφήνουμε στην άκρη.
2. Ξεπλένουμε καλά τα παϊδάκια, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και
αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα παϊδάκια και μαγειρεύουμε από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί το κρέας όσο επιθυμούμε.
3. Σερβίρουμε τα παϊδάκια με τη σάλτσα δυόσμου.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;