Κατηγορίες

Μπούτι από αρνάκι στο φούρνο με λεμόνι και ρίγανη

Μπούτι από αρνάκι στο φούρνο με λεμόνι και ρίγανη
Απλή, νόστιμη και πάντα επιτυχημένη συνταγή για κάθε εορταστική συνεύρεση της οικογένειας.

Υλικά

(για 8-10 άτομα)

1 αρνίσιο μπούτι (χωρίς το κόκκαλο), περίπου 2 κιλά 
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο με λεμόνι ή απλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 κ.σ. φυλλαράκια δεντρολίβανου συν 2-3 κλαράκια για το σερβίρισμα
1/2 κ.γ. μπούκοβο
χοντρό αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη, τα φυλλαράκια δενδρολίβανου και το μπούκοβο.
2. Αλείφουμε το αρνί με τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον για 8 ώρες.
3. Όταν είμαστε έτοιμοι να το ψήσουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε.
4. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Μόλις ροδοκοκκίνισει, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κατέβει η θερμοκρασία του πριν το κόψουμε σε φέτες. Γαρνίρουμε με κλαράκια δεντρολίβανου και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;