Κατηγορίες

Ψαρονέφρι γλασαρισμένο με πορτοκάλι

Ψαρονέφρι γλασαρισμένο με πορτοκάλι
Μια νόστιμη ιδέα για ψητό χοιρινό που θα αρέσει σίγουρα πάρα πολύ στους καλεσμένους σας.

Υλικά
(για 4 άτομα)

700 με 900 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι (1 μεγάλο ή 2 μικρά) 
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο ή ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι πουρέ καρότου
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, χαμηλή σε νάτριο
2 κ.γ. λευκό ξίδι ή ξίδι από μηλίτη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 με 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι 
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο


Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι, μισό φλιτζάνι νερό, τον πουρέ καρότου, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, την κανέλα και το πιπέρι καγιέν. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, για 5-10 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι. Βάζουμε το λάδι σε ένα πυρίμαχο τηγάνι να κάψει και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε το φιλέτο και από τις δύο πλευρές, για περίπου 10 λεπτά.
3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το γλάσο. Γυρίζουμε το ψαρονέφρι μια φορά για να καλυφθεί με το γλάσο, βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι το χοιρινό να ψηθεί καλά στο εσωτερικό του και το νερό να εξατμιστεί. 
4. Μεταφέρουμε το κρέας σε ξύλο κοπής, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;