Κατηγορίες

Αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα, μαριναρισμένα με ούζο και μοσχοκάρυδο

Αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα, μαριναρισμένα με ούζο και μοσχοκάρυδο
Υλικά
(για 6 άτομα)

12 αρνίσια παϊδάκια
1 1/2 φλιτζάνια ούζο
1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού, σπασμένοι
αλάτι

Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε το ούζο με το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Τοποθετούμε τα παϊδάκια στο μείγμα, τα αλείφουμε καλά ένα-ένα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν, σε δροσερή θερμοκρασία δωματίου, για 3 ώρες, γυρίζοντάς τα κάθε μισάωρο.
2. Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα, πασπαλίζουμε με αλατοπιπέρο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε τηγάνι-σχάρα για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;