Κατηγορίες

Μπριζόλες φούρνου με μπύρα

Μπριζόλες φούρνου με μπύρα
Τρυφερές χοιρινές μπριζόλες-μούρλια για να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Βάλτε και πατατούλες για να γίνουν λουκούμι.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 μπριζόλες χοιρινές
4-5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
1 κουτάκι μπύρα
1/3 φλιτζανιού ε.π ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
1 ½ κ.σ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. δεντρολίβανο
1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε τις μπριζόλες. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
2. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και γύρω τους απλώνουμε τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη ακόμη ρίγανη και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
4. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο και άλλα 45 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσει το κρέας.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;