Κατηγορίες

Χοιρινές μπουκιές με μουστάρδα και μέλι

Χοιρινές μπουκιές με μουστάρδα και μέλι
Νόστιμες χοιρινές μπουκίτσες μέσα σε σάλτσα από μουστάρδα, μέλι και κονιάκ. Μια συνταγή για έναν ωραιότατο μεζέ, που με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές γίνεται και πλήρες γεύμα.

Υλικά

(για 4 άτομα)

600 γρ. χοιρινό από σπάλα
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζανιού κονιάκ
1 κ.γ. τριμμένο δενδρολίβανο
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
3 κ.γ. μέλι
80 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε το κρέας από το λίπος και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια-μπουκιές.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε τότε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας, χωρίς να καεί το σκόρδο. Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι, αλατοπίπερο και ανακατεύοντας 2-3 φορές μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε το χοιρινό να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ενδιάμεσα επιπλέον ζεστό νερό.
3. Όταν το χοιρινό είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις, μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Σερβίρουμε το χοιρινό ζεστό, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;