Κατηγορίες

Μοσχαρίσιο συκώτι ψητό

09/01/2019 18:00, 0 σχόλια

Μοσχαρίσιο συκώτι ψητό
Ποιο είναι το μυστικό για ένα τέλειο ψητό συκώτι; Λίγη ώρα πριν το ψήσουμε, το μαρινάρουμε σε γάλα! Με αυτή την πολύ απλή και εύκολη συνταγή θα σας βγαίνει πάντα νοστιμότατο και ζουμερό.

Υλικά
(για 4 άτομα)

800 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι σε φέτες
500 ml γάλα για το μαρινάρισμα
1 κ.σ. ρίγανη τριμμένη
χυμό από 1 λεμόνι
1/4 φλιτζανιού  ελαιόλαδο συν 4 κ.σ. επιπλέον
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το συκώτι και ρίχνουμε το γάλα μέχρι να το σκεπάσει. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα περίπου.
2. Βγάζουμε το συκώτι από το γάλα και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.Το βάζουμε σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με το 1/4 φλιτζανιού λάδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
3. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 15 περίπου λεπτά γυρίζοντάς το μία-δύο φορές.
4. Βγάζουμε το συκώτι από το φούρνο, το αφήνουμε 4-5 λεπτά να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε περιχύνοντας με το επιπλέον λάδι και χυμό λεμονιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;