Κατηγορίες

Χοιρινό με λάχανο κοκκινιστό

29/11/2018 20:00, 0 σχόλια

Χοιρινό με λάχανο κοκκινιστό
Ένα τέλειο χειμωνιάτικο φαγάκι κατσαρόλας, ό,τι πρέπει για το κυριακάτικο τραπέζι. Βάλτε και λίγο μπούκοβο για να το κατευχαριστηθείτε!

Υλικά
(για 4-5 άτομα)

1 κιλό χοιρινό από σπάλα κομμένο σε κομμάτια
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μέτριο λάχανο άσπρο
1 φλιτζάνι ντομάτα στον τρίφτη
1 ½ κ/σ ντοματοπελτέ
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κοτσάνια σέλινο χοντροκομμένα
½ κ.σ. τριμμένο θυμάρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε το λάχανο από τα εξωτερικά φύλλα, βγάζουμε το χοντρό κοτσάνι και το κόβουμε με το μαντολίνο ή το μαχαίρι σε χοντρές λωρίδες.
2. Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρέας και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρέας ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε τότε και το σκόρδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη πάπρικα, το μπούκοβο, το σέλινο, το θυμάρι, πιπέρι και ζεστό νερό που θα σκεπάσει ίσα-ίσα το κρέας. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά περίπου μέχρι να είναι το κρέας τρυφερό.
3. Μόλις το κρέας έχει γίνει τρυφερό προσθέτουμε στην κατσαρόλα το τεμαχισμένο λάχανο και σιγοβράζουμε  μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Το φαγητό θα πρέπει να μείνει με λίγο ζουμι. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;